top of page
Trailertur.jpg

Den gode trailertur

Få tips til hvordan du giver din hest den bedste trailertur. Det hele bliver lidt sjovere for jer begge, når køreturen går godt.

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce
Annonce
Annonce

forside / vidensbank / den gode trailertur

Den gode ridetur starter allerede i traileren, og derfor er det vigtigt, at hesten er afslappet under og efter køreturen. Der er en tommelfingerregel, der siger, at det er lige så hårdt for hesten at stå 1 time i traileren, som at skridte en tur på en time. Når hesten kører i trailer, bruger den nemlig en masse muskler for at holde balancen. For at trailerturen ikke bliver unødvendig hård, får du her et par råd til, hvordan din hest får en god køretur, og er frisk når I kommer frem.
 

Start træningen i god tid

Du undgår meget stress og jag, hvis du træner din hest til at gå i trailer i god tid, før I skal på tur. Der er mange ting hesten skal mestre, før I kører afsted.

Fx:

  • Få transportgamacher på og gå afslappet rund med dem.

  • Gå op ad rampen uden at stresse, kunne stoppes på rampen og bakkes ned uden at det bliver en kamp.

  • Stå afslappet inde i traileren, og blive derinde mens du går ud for at lukke bagbommen og bagklappen.

  • Forholde sig roligt når du åbner bagklappen og - bommen. Husk, at løsne hesten før du åbner bagtil da mange heste begynder at bakke med det samme.

  • Hvis hesten ikke er vant til at køre i trailer, så start med små ture på et par minutter, så den får en masse gode oplevelser i starten.
     

Uden mad og drikker duer hesten ikke

Mange heste stresser og sveder, når de bliver transporteret i en hestetrailer. Når hesten sveder mister den salte, og hvis hesten kommer i saltunderskud, kan musklerne syre til. Derfor kan det være en god ide at give hesten elektrolytter.
 

Hvis du har svært ved at få din hest til at drikke, kan du servere en gang tynd mash eller opblødt høpiller. Så er du sikker på, at den både får væske og lidt i maven.
 

Sørg for at hesten har mulighed for at holde sig beskæftiget under køreturen, så fyld et hønet godt op med lækkert stråfoder. Du kan vande høet, så hesten får lidt væske på den måde, Hønettet skal hænge højt nok til at hesten ikke kan få en hov op i det og sidde fast, men langt nok nede til at hesten kan have hovedet i en afslappet position, når den spiser. Find et hønet hvor hesten ikke skal kæmpe for at få stråfoderet ud, da det kan resultere i at hesten står uroligt, så det bliver svære for den at holde balancen, og svære for dig at styre vogntøjet.

Køl hesten efter køreturen

Der kan blive meget varmt i en hestetrailer, og om sommeren skal du være opmærksom på, at din hest ikke overopheder.

Hvis din hest ikke bliver nevøs over lyde eller trafik bagfra, kan du åbne ventilationsvinduet i traileren, og lade den øverste del af bagklappen stå åben, for at få luftcirkulation i traileren. Lad aldrig hesten stikke hovedet ud ad vinduet – hverken når I holder parkeret eller kører på vejen. Efter turen kan du køle hesten ned med et koldt bad.

Du kan mindske risikoen for trailerskader med det rette udstyr

Der er naturligvis en risiko forbundet med at transportere din hest i en hestetrailer, men med det rigtige udstyr, kan du højne sikkerheden.


Et par tykke transportgamacher, der dækker fra koden til op over knæet eller hasen, kan beskytte hestens ben mod slag. Ulempen ved transportgamacher er, at hestens ben bliver varme, hvilket kan overophedet sener og led, hvilket de kan tage skade af. Du kan med fordel gå efter benbeskyttelse i ægte uld, da det er varmeregulerende og kan nedkøle området, hvis det bliver for varmt. Syntetisk uld har ikke samme egenskab.


Hvis det skulle gå så galt at din hest går i panik inde i traileren, er det godt at have en grime, der knækker, så hesten nakke forhåbentlig ikke tager skade. En lædergrimme har en lavere rivstyrke end en nylongrime, og giver ikke brandsår hvis hesten sidder fast. Derfor foretrækker mange at bruge en lædergrime, når de kører med hesten.

Når du binder hesten inde i traileren, bør du ikke binde tovet for stramt, da hesten bruger sin hals og sit hoved til at holde balancen, og har derfor brug for at kunne bevæge sig ubesværet til både højre og venstre, og op og ned. Tovet må dog heller ikke være så løst, at hesten kan blive viklet ind i det, eller give hesten en fornemmelse af, at den ikke er bundet, da den så kan forsøge at vende sig inde  i traileren.


Så er der kun tilbage at sige god køretur. Og husk hestepasset.

Husk, at det du har læst her, blot er gode råd. Hvis din dyrlæge eller anden fagperson anbefaler noget andet, bør du lytte til dem.

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

Annonce

Mere om transport af hesten

bottom of page